توضیحات بهترین شکلات‌ هایی که می توانیم در اتریش و بلژیک بخریم!


 

بهترین شکلات‌ هایی که می توانیم در وین بخریم!


 

۱. شکلات منوفکتور

در پشت شیشه‌ی ویترین شکلات منوفکتور (Xocolat Manufaktur) در محله‌ی ثروتمند وین به نام هیتزینگ (Hietzing)، سینی‌های پر از شکلات‌های تازه و وسوسه‌ برانگیز به شما چشمک می‌زنند. در این فروشگاه می‌توانید بسیاری از انواع شکلات‌های مرغوب اتریش و همین‌طور برندهای معروف را ببینید. ورکشاپ‌های شکلات‌سازی به زبان انگلیسی هم برگزار می‌شوند که می‌توانید با کمک استاد ماهر در این زمینه با این فن آشنا شوید و تجربه کسب کنید.

 

 

۲. زوتر

زوتر (Zotter) شکلات‌ساز منحصر به‌فردی است که او را ویلی وانکای اتریش (شخصیت رمان چارلی و کارخانه شکلات‌سازی) می‌شناسند. تجارت منصفانه و اقدامات بی‌نظیر او در خلق یکی از خوشمزه‌ترین شکلات‌‌های دنیا او را به گنج ملی اتریش تبدیل کرده است. ظاهر و بسته‌بندی شکلات‌های زوتر به اندازه‌ی محتویات آن جذاب هستند و همچنین او ترکیبات خیلی عجیب را هم در معرض آزمایش قرار داده تا افراد بی‌پروا آن‌ها را امتحان کنند؛ مثل ترکیب با پنیر، نارگیل و ماهی قزل‌آلا و غیره. البته نگران نباشید می‌توانید ترکیب‌های متداول‌تری مثل مارزیپان را امتحان کنید. شکلات‌های زوتر را می‌توانید در بسیاری از سوپرمارکت‌های وین بیابید.

 


 

 

۳. کنفیزری هایندل

برخلاف زوتر که در شماره قبل معرفی کردیم، کُنفیزری هایندل (Confiserie Heindl) شکلات‌های معمول‌تر را عرضه می‌کند. این شرکت در سال ۱۹۵۳ در منطقه‌ی پنجم وین تأسیس شد. اگر می‌خواهید یک شکلات متداول اتریشی را امتحان کنید، هایندل انتخاب مناسبی است. تاریخ تولید شکلات را می‌توانید در موزه‌ی آن در حومه‌ی جنوبی شهر ببینید و در مورد فرآیند تهیه‌ی آن از سنن سه هزار پیش اولمک‌ها تا روش‌های نوین اطلاعات کسب کنید.

 

 

۴. لینت

شکلات محبوب سوئیسی لینت (Lindt) را می‌توانید به راحتی در ورودی شونبرون و تیرگارتن (Tiergarten)، قدیمی‌ترین باغ‌ وحش جهان، در فروشگاهی کوچک بیابید. علاوه بر شکلات‌های جذاب طرح عید پاک و کریسمس، انبوهی از شکلات‌های توپی با طعم‌های متنوع باعث می‌شوند بدون خریدن شکلات نتوانید از جلوی فروشگاه رد شوید. شکلات توپی موتزارت یکی از معروف‌ ترین سوغاتی‌ های اتریش به شمار می‌آید که مغز آن از مارزیپان پر شده است. نوشیدنی‌های شکلاتی را هم می‌توانید در این‌جا نوش جان کنید که به تناسب فصل در زمستان به شکل داغ و با خامه‌ی زد‌ه‌شده روی آن و در تابستان به‌صورت شیک‌های خنک به فروش می‌رسد.

 


 

۵. شوکوو این د سیتی

شعار این فروشگاه «شکلات‌های خارق‌العاده برای آدم‌های خارق‌العاده» است. در شوکوو این د سیتی (Schokov In The City) بیش از دویست نوع شکلات ارگانیک با طعم‌های وسوسه‌ برانگیز مانند لاوندر و روغن زیتون را می‌توانید امتحان کنید. غروب‌ها این‌جا شلوغ‌تر است چرا که افراد می‌توانند به طور مختصری با فن شکلات‌سازی آشنا شوند و فضای دلچسبی به وجود می‌آید.

 

۶. بن بن ات شکلات

سرآشپز این شکلات‌سازی به عنوان یک معلم در فرانسه زندگی می‌کرد اما شغل شکلات‌سازی را دنبال کرد و در خیابان گومپندورفر (Gumpendorfer) در وین، بن بن ات شکلات (Bonbon et Chocolat) را راه‌اندازی کرد. این خانم شکلات‌های برند خود را از کائوکا (Kaoka) تهیه می‌کند که مخصوص وین است و با مواد دیگری مانند کره‌ی کاکائوی خالص ترکیب می‌کند که طعم آن را اصیل و لذت‌بخش می‌سازد. طعم فراموش نشدنی گاناش سفید ارل گری را حتماً تجربه کنید.

 



چرا به بلژیک، کشور شکلات می گویند؟

 

شکلات های بلژیکی | Belgian Choclate

بلژیک یکی از آرام ترین و البته زیباترین کشورهای اروپایی است که اتفاقا خوراکی های لذیذ و مخصوص به خودش را دارد که شما در هیچ کجای دنیا نمی توانید مثال و مانند آن ها را بیابید. به طور مثال می توانیم به شکلات های بلژیکی اشاره کنیم که در سراسر جهان آوازه ی بسیار بلند بالایی دارند.

 

 

آن قدر طعم و مزه ی شکلات های بلژیکی خاص و متفاوت است که بلژیک را در سراسر جهان به عنوان کشور شکلات می شناسند! در ادامه با ما در ونوس همراه باشید تا به اتفاق یکدیگر، این شکلات های خوشمزه و معروف را از هر زاویه ای بشناسیم و به این سوال پاسخ دهیم که چرا بلژیک کشور شکلات است.

 

 

آشنایی با شکلات های بلژیکی

اگر شما عاشق شکلات باشید محال است که تا به حال تعریف شکلات های بلژیکی را نشنیده باشید. از آنترپن، بروژ، مخلن و خنت گرفته تا خیابان های بروکسل؛ پر است از مغازه های شکلات فروشی که اتفاقا به شکل وسوسه انگیزی هم جذاب هستند.

 

 

شاید باورتان نشود اما در این کشور بیش از ۳۰۰ کارخانه ی فعال در زمینه ی تولید شکلات فعال هستند و فروشگاه های مخصوص فروش محصولات خوشمزه ی آنان نه تنها در سراسر بلژیک بلکه در دیگر شهرهای اروپایی و برخی دیگر از قاره های جهان نیز شعبه دارند تا خریداران بتوانند شکلات های تازه و خوشمزه را در هر جایی که باشند، نوش جان کنند. البته لازم به ذکر است که این آمار تنها مختص به کارخانه های شکلات سازی است و در این بین باید به کارگاه هایی که شکلات های دست ساز درست می کنند نیز اشاره نماییم.

 

 

مایع شکلات

در کارگاه های شکلات سازی، ابتدا دانه های کاکائو را که خام هستند را با دستگاه و یا سنتی مورد فرآوری قرار می دهند. باید این را بگوییم که کارگاه هایی که دانه های شکلات را به صورت سنتی و دستی مورد فرآوری قرار می دهند؛ از اول تا به آخر شکلات را دستی درست می کنند. همچنین که همانطور که حدس می زنید، قیمت این شکلات ها از شکلات های کارخانه ای طبیعتا بیشتر است و طرفداران خاص خود را دارد.

 

 

درباره ی میزان ارادت بلژیکی ها به شکلات باید بگوییم که آن ها کم کم سالانه بیش از ۱۸۰ هزار تن شکلات خالص تولید می کنند که در بیش از ۲ هزار فروشگاه مختلف به فروش می رسد. سرانه ی مصرف شکلات در بلژیک به قدری بالاست که سالانه به طور متوسط هر بلژیکی، ۱۱ کیلوگرم شکلات می خورد. حالا به نظرتان اصلا چگونه پای شکلات و دانه های آن به بلژیک باز شد؟

 

 

دانه کاکائو

همه چیز از آن جایی شروع شد که در قاره ی آمریکا و مخصوصا مکزیکی ها یعنی خیلی آن سو تر از قاره ی اروپا مردم برای مبادله با یکدیگر از دانه های کاکائو به عنوان پول رایج استفاده می کرده اند. هنگامی هم که اسپانیایی ها در این قاره به طلا دست پیدا نکردند به جایش با کاکائو که عطر و طعمی فوق العاده داشت، به کشورشان بازگشتند.

 


 

زمانی هم که دانه های کاکائو به واسطه ی اسپانیایی ها وارد قاره ی اروپا شد، پادشاه بلژیکی ها یعنی لئوپولد دوم با این دانه های خوراکی خوشمره آشنا شد و دیگر به حدی از این خوراکی خوشش آمد که برای داشتن یک عالم کاکائوی تضمین شده و اختصاصی تصمیم به لشگرکشی به کنگو را گرفت و این کشور را تنها به خاطر کاکائو داشتنش اشغال کرد. دقیقا از همان زمان بود که با روانه شدن سیل عظیمی از محصولات دانه های کاکائو بلژیکی ها تصمیم به ایجاد محصولی خاص و ویژه گرفتند.

 

 

شکلات

از این ها که بگذریم، به معروف ترین شکلات های بلژیکی می رسیم. یکی از این معروف ترین ها که به قول بعضی ها یک سر و گردن از شکلات های دیگر خوشمزه تر و پر طرفدارتر است، شکلات های مغزدار است. این شکلات های بلژیکی که از ترکیب شکلات با مغز پسته، گرو، بادام و علی الخصوص فندوق درست می شوند، بیش از صدها سال است که از عمر درست کردنشان می گذرد. جالب است درباره ی شکلات های مغزدار بلژیکی این را بدانید که این شکلات ها در بین تمامی برندهای شکلات در بلژیک یافت می شود.

 


 

 

شکلات های بلژیکی البته انواع معروف دیگری هم دارند. مثلا شکلات های پرالاینز یکی از محبوب ترن و البته معروف ترین ترکیبات شکلاتی در صنعت شکلات سازی بلژیکی هاست که به قدری لطیف و خوشمزه است که با پنبه ای نرم و شیرین و صد البته لذیذ و خوشمزه هیچ فرقی نمی کند. این پرالاینز (pralines) بلژیکی خوشمزه از ترکیب مقدار مشخصی از کره ی کاکائو به همراه شیر و خامه به وجود می آید. درباره ی خامه ی ترکیبی در این شکلات ها باید این نکته را بدانید که از ترکیب شیر و مغز خشکبار به وجود می آید.

 

 

شکلات های پرالاینز آن قدر خوشمزه و پر طرفدار هستند که امکان ندارد که کسی به این کشور سفر کند و حداقل یک بسته پرالاینز با خودش به خانه نبرد! درباره ی شکلات های پرالاینز نکته ی جالب دیگری که وجود دارد این است که برای گردشگران و یا افرادی که بخواهند این امکان وجود دارد که از کارخانه ی پرالاینز دیدن کنند و روند ساخت و بسته بندی این شکلات های خوشمزه را از نزدیک ببینند.

 

 

یک نوع دیگر از شکلات های بلژیکی که اتفاقا بسیار پر طرفدار و معروف است، ترافل (Truffels) است. ترافل را چندین قرن است که با پودر کاکائو درست می کنند و به شکل های گرد، منحنی و مخروطی درست می شود. همچنین معمول برای متنوع تر کردن و خوشمزه تر شدن ترافل در آن از میوه های شیرین، انواع توت ها، بادام، کارمل، شکلات سفید و خیلی از خوشمزه های دیگر استفاده می شود. این شکلات بسیار غنی بسیار خوشمزه است و مناسب برای مناسبت ‌ها و جشن‌ های مختلف است.

 


 

از جمله برندهای معروف شکلات سازی در بلژیک می توانیم به لئونیداس (Leonidas)، نئوهاوس و گودیوا را نام ببریم که محصولات شکلات سازی آن در سراسر دنیا به فروش می ‌رسد و از شکلات های لذیذ و بسیار خوشمزه و معروف اروپایی به شمار می‌ روند.

 


 

 

یکی دیگر از شکلات های بسیار معروف بلژیک، شکلات های معمولا دست ساز پیر مارکولینی است. وجه تمایز این شکلات ها با دیگر محصولات شکلاتی بلژیکی در این است که در درست کردن شکلات های این کمپانی به کمترین و ریزترین نکات هم دقت فروانی می شود. در این کارخانه از زمانی که دانه های کاکئو به آن آورده می شوند با دقت بررسی می شوند و تا به آخر هم بر سطح ساخت و عمل آوری آن ها بسیار دقت می گردد. شاید باورتان شود اما بخشی در این کارخانه وجود دارد که کارمندانش در اقصی نقاط دنیا به دنبال مکمل های طعم و چاشنی هایی هستند که طعم شکلات هایشان را خاص تر و خاص تر کنند.

 

 

اولین کسانی که پای شکلات را به بلژیک باز کردند، خانواده ی سلطنتی بودند و از این رو باید بک شکلات مخصوص به خود هم داشته باشند! شکلات مخصوص خانواده ی سلطنتی که خیلی هم گران قیمت است، مری نام دارد. این شکلات ۹۴ سال است که تولید می شود. مری تنها در بروکسل و بروژ فروشگاه ها و شعب ویژه دارد.

 

 

ما درباره ی شکلات های بلژیکی در این متن بارها اشاره کردیم که بهترین شکلات های جهان هستند و به همین علت بلژیک به عنوان کشور شکلات شناخته می شود. با این حال باید این را هم به سمع و نظر شما برسانیم که از نظر سرانه ی مصرف شکلات کشور ایرلند با ۱۱٫۲ میلیون و آلمان با سرانه ی مصرف ۱۱٫۱ میلیون کیلو شکلات در سال رتبه های اول و دوم را دارند و بلژیک در این لیست در جایگاه سوم ایستاده است.

 

 

همچنین کشورهای دیگری همچون سوئیس از نظر تولید شکلات های معروف و خوشمزه در سراسر جهان بسیار معروف هستند. در آخر به این نکته ی جالب توجه نمایید که در حالی شکلات های بلژیکی در دنیا تک هستند و بین مردم اروپا و جهان به شدت محبوب هستند که قاره ی آمریکای جنوبی با این که بیشترین کاکائوی دنیا را تولید و صادر می کند اما کمترین سرانه ی استفاده را در بین تمامی کشورهای جهان در اختیار دارد.