ارمنستان
ارمنستان با نام رسمی جمهوری ارمنستان، کشوری در قفقاز جنوبی به پایتختی ایروان است. ارمنستان در قفقاز جنوبی (ماورای قفقاز) در میان دریای سیاه و دریای خزر قرار دارد که مرز میان آسیا و اروپا محسوب میشود. نام بومی این کشور در زبان ارمنی هایک می باشد که در سده های میانه با افزودن پسوند فارسی ستان (به معنای سرزمین) به هایاستان تغییر یافت.
این نام به طور سنتی از نام هایک، بنیان گذار افسانه ای ملت ارمنی و نتیجهٔ نتیجهٔ نوح پیامبر، گرفته شده است که بر اساس نوشتهٔ موسی خورنی تاریخ نویس ارمنی، در سال 2492 قبل از میلاد بل پادشاه بابل را شکست داد و ملت ارمنی را در منطقهٔ آرارات بنیان گذاشت.
ارمنستان مدتهای زیادی جزئی از ایران بوده است و فرهنگ آن از ایران تاثیر زیادی پذیرفته است.
ارمنستان در سال 301 میلادی، به دین مسیحیت درآمد و اولین کشور جهان بود که آیین مسیحیت را دین ملی خود اعلام نمود.
اراضی حاصلخیز و قابل کشت ارمنستان محدود می باشد اما در نواحی کوهستانی پرورش گاو، گوسفند و بز بسیار رایج است. صنایع مهم این کشور، ساخت ماشین آلات، منسوجات و صنایع شیمیایی می باشند.
صادرات این کشور الماس، مواد معدنی، مواد غذایی و انرژی بوده و واردات آن گاز طبیعی، نفت و دخانیات می باشد. بخش صنعتی متنوع است و شامل صنایع شیمیایی، فلزی، نساجی، ابزارهای دقیق و فرآوری غذایی است.
مناسبات کاملاً نزدیکی میان ایران و ارمنستان برقرار است و این دامنه بسیاری از داد و ستد های اقتصادی را در بر می گیرد.
ارمنستان آب و هوایی خشک با اختلاف محلی بسیار به دلیل میزان ارتفاع و دیگر عوامل دارد.
اطلاعات ضروری ارمنستان:
پایتخت : ایروان
وسعت : حدود 80 هزار کیلومتر مربع
جمیعت : حدود 3 میلیون نفر
زبان رسمی : ارمنی، آذری، کردی
پول رایج : درام
نرخ برابری درام با دلار : هر دلار برابر با ( محاسبه به روز نرخ برابری با دلار ) درام است.
شهرهای مهم : ایروان، سوان
شهر ایروان یكی از سه شهر مهم قفقاز جنوبی، پایتخت ارمنستان و محبوب ارمنیان جهان است.شهری با تاریخ بیش از ۲۸۰۰ سال در دامنه كوه آرارات و بر كرانه رود هرازدان. آنچه ابتدا قلعه اِربونی در تمدن اورارتو بود، در دهه ۱۹۳۰ چهره عوض كرد و از نو ساخته شد و امروز ایروان نامیده می شود .این شهر باموقعیت استراتژیك خود بارها نبردگاه عثمانیها، پارسها و امپراطوران روس بوده است. از این نبردها آنچه نصیب ایروان شد ویرانیهای پیاپی بود كه بلایایی طبیعی چون زلزلهای در قرن هفدهم، كه شهر را یكپارچه به خاك نشاند، نیز بر آن افزود. در دوران شوروی شهر بطور جدی بازسازی شد. در آن زمان شهر را بر مبنای رنگ سنگهای بكار رفته در بناهایش، شهر صورتی نامیدند.
طرق ورود به خاک ارمنستان
• از طریق ماشین 🚗 : ما میتوانید در مرز مابین ایران و ارمنستان با تاکسی وارد کشور شوید و بالعکس که سفر ازین طریق، زمانی حدود شش ساعت بطول می انجامد.
• از طریق اتوبوس 🚌 : سفر با اتوبوس از ارمنستان به شهر های دیگر ارمنستان،تفلیس،استانبول و تهران مستقیم انجام می گردد و عکس آن نیز صادق است.
• از طریق هواپیما ✈️ : بهترین روش و راحت ترین روش، رزرواسیون پرواز یا شرکت در تور ارمنستان که ترانسفر هوایی دارند می باشد و فرودگاه بین المللی زوارتنوتسِ ارمنستان در ۱۴ کیلومتری ایروان قرار دارد.
• از طریق قطار 🚉 : ایستگاه راه آهن مرکزیِ ایروان در خیابان “تیگران متز” این شهر قرار دارد اما متاسفانه از ایران به ارمنستان خط راه آهن مستقیم وجود ندارد و اگر سفر ترکیبی می خواهید بهترین راه سفر با قطار به ایستگاه سلماس آذربایجان غربی است و از آنجا از طریق های دیگر مثلا زمینی بدلیل نزدیکی و هم مرزی این استان با ارمنستان انجام دهید.
گردش درون شهری ایروان
در ایروان با اتوبوس،مترو،تاکسی و خودرو شخصی می توانید سفر نمایید.از آنجا که سامانه و شرکت اتوبوسرانی ارمنستان محدود و گران است شاید زیاد بصرفه برای سفرهای درون شهری نباشد اما از نظر تاکسیرانی باید گفت تاکسی های زیادی در شهر آماده جابجایی مسافر هستند و قیمت های مناسبی دارند .
گردش در شهر از طریق مترو ارزان ترین روش است.
جاذبه های گردشگری ارمنستان
- صومعه ارمنستان
- کلیسای جامع اچمیادزین ارمنستان
- دریاچه سوان ارمنستان
- جرموک ارمنستان
- دلیجان ارمنستان
- موزه آثار خطی ارمنستان
- دره گلها در ارمنستان
- ساختمان اپرا ارمنستان
- شهر اشتارک ارمنستان
- معبد گارنی ارمنستان
- موزه قلعه اربونی ارمنستان
- قلعه تاتیو ارمنستان
- قلعه امبرد و کلیسای استوتساتسین ارمنستان
- مسجد کبود ارمنستان
- میدان جمهوری ارمنستان
- کلیسای گریگورلوساوریچ مقدس ارمنستان
- پارک ویکتوری ارمنستان
- پارک دنیای آب ارمنستان
- پارک لاورز ارمنستان
- صومعه خور ویراپ ارمنستان
- کلیسای کغارت ارمنستان
- غار خرس ایروان ارمنستان
- بنای کاسکاد ارمنستان
مراکز خرید ارمنستان
• بازار بزرگ ورنیساچ ارمنستان 💍 : این بازار شامل جنس های قیمتی از جمله جواهرات –نقره جات – انواع اشیاء لوکس و…می باشد. می توانید برای عزیزانتان هم از این مرکز خرید کنید و در قیمت ها تخفیف عالی بگیرید.
• مرکز خرید اسکادا ارمنستان 👔👗 : اگر به دنبال پوشاک شیک هستید بهترین انتخاب مرکز خرید اسکادا ست. در این فروشگاه می توانید انواع پوشاک ها برای فصول مختلف سال با قیمت مناسب و با طرح و رنگ و نقش متفاوت پیدا کنید و لباس ها تنها از رده لباس های خاص ارمنی نیستند.
• مرکز خرید مورگان ارمنستان 👠👗 : می توان گفت مرکز خرید مورگان محلی برای خرید چوشاک برای بانوان است. چرا که بهترین اجناسی که بانوان مشکل پسند خریداری می کنند در این بازار پیدا می شود.
• مراکز خرید تاشیر ایروان ارمنستان
• بازار شوکا ارمنستان 🍒🍫 : معروف به بازار میوه و شیرینی جات
• مرکز خرید ایروان مال ارمنستان 👠👗👕 : می توانند انواع پوشاک، کیف و کفش، عطر و ادکن، لوازم آرایشی و ... را از این مرکز، خرید کنند.
تو ارمنستان چی بخوریم ؟
شاید یکی از مهمترین مشکلات سفر خارجه نوع غذاهای کشوری که به آن سفر می کنید باشد ولی خوشبختانه غذاهایی ارمنی با طبع ما بسیار آشنا است و غذاهایی مانند: 🍢 کباب کوبیده، کباب برگ، دلمه و کوفته را می توان غذاهای مشترک نام برد، در غذا های ارمنی نیز برنج 🍚 دیده می شود ولی نه به آن اندازه که ایرانیان به برنج علاقمندند. در ایروان پایتخت کشور ارمنستان نیز چندین رستوران ایرانی وجود دارد که غذاهای آن با ذبح اسلامی است از این رو مشکلی از بابت غذای ایرانی نخواهید داشت. در پخت و پز غذا در ارمنستان کمتر از ادویجات مختلف استفاده می شود و معمولا نمک و فلفل ادویه اصلی غذا است.رسمی ترین غذای ارمنستان انواع کباب های مختلف است تنوع و کیفیت محصولات گوشتی (سوسیس 🌭 و کالباس) باعث شده تا در مهمانی ها نیز از آن استفاده کنند، در ارمنستان علاوه بر انواع کباب های متختلف غذاهای دیگر همچون شاورما، فلافل، فوتوچنی، اسباکتی 🍝 ، بیف استراناگوف، لحماژو و هاریسا نیز دیده می شود، نان های متنوعی نیز در ارمنستان وجود دارد از جمله: نان لواش، مادناکاش، هرازدان و باکت در ارمنستان همانند کشور های دیگر غذاهای فست فود از جمله ای اف سی، کی اف سی 🍟🍔 و پیتزا هات 🍕 نیز یافت می شود. ارمنستان راهی به آب های آزاد ندارد ولی غذاهای دریای در ارمنستان کم طرفدار نیست ماهی ایشخان 🍤 یکی از خوش خوراکترین ماهی های دریاچه سوان است که شباهت زیادی به ماهی قزل آلا دارد خرچنک دریاچه سوان نیز طرفداران زیادی دارد.